Δημιουργική γραφή

Στόχοι:

Βελτίωση προφορικού και γραπτού λόγου από την Α΄ Γυμνασίου.

Καλλιέργεια δημιουργικής και κριτικής ικανότητας των μαθητών μας.

Βιωματική προσέγγιση της Νεοελληνικής Γλώσσας και Λογοτεχνίας, μέσω ερμηνευτικής προσέγγισης κειμένων, ερμηνευτικών σχολίων, λεξιλογικών ασκήσεων, σύνθεση παραγράφων και τροποποίηση κειμένων.

Εκμεταλλευόμενοι τις δυνατότητες που μας δίνουν τα σύγχρονα μέσα τεχνολογίας, οι μαθητές μας απαντούν προφορικά ή γραπτά σε ερωτήσεις  κατανόησης ή προβληματισμού που αφορούν πίνακες ζωγραφικής, κινηματογραφικές ταινίες ή ντοκιμαντέρ. Έτσι:

Οι μαθητές μας, μέσα από μια διασκεδαστική διαδικασία και χωρίς να επιβαρυνθούν με επιπλέον ύλη ή ασκήσεις για το σπίτι εμπλουτίζουν το λεξιλόγιό τους, καλλιεργούν τη γλωσσική έκφρασή τους, διευρύνουν τον πνευματικό ορίζοντά τους  και τονώνουν την αυτοπεποίθησή τους, εφόδια που συνιστούν ουσιαστικές παραμέτρους  της επιτυχίας τους.

Βοηθάμε ουσιαστικά, έγκαιρα, πρωτοποριακά και πρακτικά τους μαθητές μας, ώστε να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις του νέου Λυκείου, με αφορμή τη συνεξέταση των μαθημάτων της Νεοελληνικής Γλώσσας και Λογοτεχνίας  με την πολύτιμη επικουρία της δημιουργικής γραφής.

ΓΙΑΤΙ Η ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗ ΓΡΑΦΗ ΕΙΝΑΙ … ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ